Save Budget

Cara Jimat Untuk Beli Makanan Sihat

Sekiranya anda seperti saya, kebanyakan penghantaran mingguan anda terus membeli makanan. Dan sambil melabur dalam kesihatan anda dengan makanan yang bermutu tinggi bernilai setiap sen, ia boleh menjadi mudah untuk memasang beberapa $$ besar dalam melakukannya. Mempunyai belanjawan adalah baik dalam teori, tetapi dalam amalan, mereka boleh menjadi sangat sukar untuk dilekatkan.

 

Berikut tip tip kegemaran saya untuk mengurangkan perbelanjaan runcit mingguan anda supaya anda boleh membebaskannya untuk perkara-perkara yang benar-benar penting (… seperti makanan yang lebih banyak, obvs).

 

Makan bermusim

Ia boleh menjadi sangat sukar hari ini untuk mengetahui apa yang ada di musim dan apa yang tidak kerana kebanyakan makanan kami tersedia sepanjang tahun. Malah staples pantry seperti bawang putih atau sayur-sayuran boleh mempunyai musim. Jadi, lakukan penyelidikan anda dan tentukan apa yang ada pada musim. Atau bahkan melawat pasar petani tempatan anda. Anda akan menjimatkan wang dan mendapatkan hasil yang lebih baik pada masa yang sama.

Didi yang Riang Shopping

Root to Stem eating

Oleh itu, kami memilih di sini, akar untuk makan batang akan menjadi besar pada 2018. Kenapa? Kerana ia dapat menjimatkan wang anda dan menyelamatkan anda dari membuang kebanyakan sayuran. Oleh itu, simpan brokoli tersebut dan biarkan kulit kentang manis.

 

Ikut Senarai

Belanja makanan dimaksudkan untuk mengelirukan. Pakar penjual diletakkan supaya mereka sangat hangat dan membuat anda membeli banyak perkara yang anda tidak perlukan. Jadi, buatlah senarai dan tetapkannya. Dan juga, jangan belanja apabila anda lapar kerana kita semua tahu bagaimana keadaan itu ternyata.

 

Superfood Sayonara

Adakah anda hanya membelanjakan $ 30 pada beberapa superfood yang menjanjikan untuk mengubah hidup anda? Nah, itu kesilapan pertama anda. Walaupun terdapat beberapa superfoods yang sangat membantu di luar sana, mereka perlu untuk anda menjalani kehidupan yang sihat. Dan kita sering lupa bahawa kebanyakan makanan harian kita adalah superfoods. Maksud saya yang tidak menyukai brokoli yang rendah hati, kembang kol dan bayam.

 

Memberi kasih sayang kepada vegan ‘jelek’

Pernahkah anda melihat bahagian picks yang tidak sempurna di Farm Harris atau tandan Ganjaran di Woolies dan berjalan lurus lalu? Berhenti di situ! Terdapat timbunan hasil yang sangat baik dalam bahagian ini (beberapa yang kelihatan normal jika anda bertanya kepada saya) dan mereka boleh sehingga 50% daripada harga biasa. Cara terbaik untuk membantu petani Aussie kami dan untuk menjimatkan wang pada masa yang sama!

 

Simpan dengan baik

Adakah anda tahu bahawa terdapat cara yang lebih baik untuk menyimpan makanan anda untuk menjadikan ia menjadi yang paling lama dan rasa yang terbaik? Seperti contohnya, anda tahu bahawa anda boleh menghidupkan semula sayur-sayuran anda dengan meletakkannya dalam beberapa air selama 10-20mins dan kemudian putaran mereka kering? Saya pasti tidak.

 

Beli dalam Bulk

Kedai makanan pukal telah mendapat BESAR baru-baru ini dan untuk alasan yang baik. Anda tidak perlu membayar bungkusan yang bermakna lebih banyak $$ dalam poket anda dan kurang sisa yang berakhir di tong sampah anda.

Sumber Wiki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *